A méreganyagokról

A ma embere soha nem látott, folyamatos és különféle stressz-hatásoknak van kitéve. Ezek között említhetjük a közismert pszichés toxinok mellett a káros környezeti hatásokat. a fokozódó elektroszmog, vagy radioaktív terhelést, az egyre nagyobb mértékű nehézfém, vegyi anyag felhalmozódást szervezetünkben.

A toxinok képesek megzavarni a genetikai információs rendszert, a hormonképződést, az idegrendszer működését, biokémiai folyamatokat, sejtanyagcserét és minden a szervezetben zajló folyamatot.

A toxinok lehetnek élők, ilyenek a gombák, vírusok, baktériumok, paraziták, clamydiák vagy élettelenek, mint az előbb felsoroltak mellett az oltóanyag maradványok, gyógyszerek, kábítószerek, élelmiszeradalékok, növényvédő szerek, kipufogógáz. Egyre több problémát jelentenek a metabolitok, a kazein és a glutén.

Dr. Josef Jonáš kutatásai arra az eredményre vezettek, hogy mindaddig, míg a szervezetben élettelen toxinok halmozódnak fel, nem lehet eredményesen felszámolni az élő kórokozókat.. Tehát az élettelen terhelők „táptalajt” biztosítanak az élőknek, a baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak stb.
Fontos a méreganyagokkal együtt eltávolítani a szövetekből az érzelmi blokkokat is, melyek akadályozhatják a méregtelenítés folyamatát.