Az anya szerepe a gyermek egészségének védelmében

Sokan nem is gondolják, hogy már a magzati korban, az anya szervezetén keresztül mennyiféle toxin információ jut át a születendő kisbaba szervezetébe. Ezért is fontos, hogy már a fogantatás előtt az anya megszabaduljon minden olyan méreganyagtól, ami a szervezetét terhelheti. Irányított, ellenőrzött és egyénre szabott méregtelenítési eljárással megelőzhető, hogy az édesanyában lévő méreganyagok ne jussanak át a magzathoz.

Ismert törvényszerűség – A természet az anyai szervezetet védi! Tudnunk kell – az anya szervezete a magzatot használja méregtelenítési útvonalnak. Mindez olyannyira igaz, hogy a gyermek 2 éves koráig elég ismerni az anyát terhelő méreganyagokat, mert ezek lehetnek hangsúlyosak a gyermekben is. Így már érthető, hogy miért szaporodik napjainkban a betegséggel, rendellenességgel világra jött újszülöttek száma, miért olyan gyakori a koraszülés: egyre több környezeti toxin vagy stressz terheli az anyákat.

A szervezetben lévő méreganyagok felhalmozódása okozhatja sok esetben a terhességi magas vérnyomást (toxémia), a várandósság alatti cukorbetegséget, a méhen belüli fertőzéseket (pl. candida, chlamydia, streptococcus). Ezek a toxinok, lehetnek felelősek azért is, hogy egyre több kisgyermek születik valamilyen bőrbetegséggel, légzési vagy emésztési nehézséggel, idegrendszeri zavarokkal.

A kisgyermek immunrendszere 2 éves koráig fejlődés alatt áll, nem képes a tökéletes méregtelenítésre, pedig egyre hosszabb mind a génekkel hozott, mind a magzati életben kapott toxinok sora. Az anya szerepe kiemelkedő a korai gyermekbetegségek kialakulásának elhárításában. A szervezet megfelelő belső tisztításával megelőzhetők a magzati életben, szülés során és születés után kialakuló betegségek. Nagyon fontos azonban, hogy a várandósság és a szoptatás ideje alatt a méregtelenítés nem javasolt, előtte és a szoptatás befejezése után azonban igen!

Legalább ennyire fontos, hogy még a fogantatás előtt az apa is átessen egy tisztítási folyamaton, hiszen tény, hogy az ő génjei is meghatározóak a magzat számára.  A Joalis-készítmények segítségével a leendő szülők szervezete, immunrendszere a méregtelenítés után optimálisan készen állhat az egészséges utód befogadására.

Az olyan gyakori problémák esetében, mint az asztma vagy az ekcéma, lehetőség van komplex felmérésre és a gyermek belső tisztításra. Ebben az esetben más a cseppek adagolási módja. Szájon át történő alkalmazása ilyen kicsi korban nem javasolt, viszont bedörzsöléssel, a bőrön keresztül könnyen szívódnak fel az értékes cseppek. Történt már olyan eset is, hogy a kisbaba ekcémás bőrére javasolt csepp, amit az anyuka rendszeresen kenegetett a baba bőrére, neki is elmulasztotta az ekcémáját. 

Az édesanya szerepe mindig is meghatározó lesz a gyermek életében. Amit minden korosztály esetében megtehet, hogy megfelelő táplálkozással megelőzheti a gyermek későbbi betegségeinek kialakulását. Amikor pedig már valamilyen tünetet észlel, abban az esetben az lenne a legjobb, hogy a háziorvosával egyeztetve, végig vinné egy Joalis tisztítókúrán. Tudnunk kell, hogy a toxinoktól, lerakódásoktól megtisztított szervezet minden gyógyászati kezelésre sokkal jobban reagál.

3-6 éves kor között kerülnek be a közösségbe a gyermekek, mely egyfajta stresszel is jár számukra – itt már megjelenhetnek a pszichés toxinok. Gyakoribbá válnak a felső légúti megbetegedések, a kötőhártya-gyulladás, emésztőszervi problémák. A nem megfelelő táplálkozás, a sok cukor és szénhidrát-bevitel, mind közrejátszik a méreganyagok felhalmozódásban, az immunrendszer gyengülésében. Ugyanakkor ez az a kor, amikor át kell esni a gyermekkori a fertőző betegségeken, így válik az immunrendszerük egyre erősebbé. Ez a legfogékonyabb kor, amikor az immunrendszer felveszi a harcot a különböző vírusokkal, baktériumokkal, fertőzésekkel szemben.

Talán itt érdemes beszélni az oltásokról. Szükségességükről megoszlanak a vélemények.  Az oltóanyagok összetevőire nem minden szervezet reagál egyformán.  Előfordulhat, hogy negatív hatással van az immunrendszerre, mely a gyermek későbbi élete során – más összefüggésbe nem hozott, betegségekben mutatkozhat meg (pl: allergia, étel-intolerancia, pszichés problémák). Ugyanakkor kétségtelenül igaz az is, hogy az oltások megjelenésével felszámoltak olyan fertőző betegségeket, melyek komolyan veszélyeztették az emberiséget. Talán a megfelelő egyensúlyt kellene megtalálni a két tábor között. Szülőként, anyaként nem tisztünk eldönteni hol az igazság, viszont mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy gyermekünk a lehető legbiztonságosabban tudjon felnőni. Ehhez hozzásegíthet az oltóanyagokból származó toxikus anyagok homeopátiás vagy információs kivezetése a szervezetből.

Kiskamasz (6-14 éves) korban a hormonális változásoké  a főszerep a gyermek életében, valamint az érzelmi toxinok sokasága is megjelenhet. Viselkedési zavarok, megfelelni akarás, szorongás, pánik. Ilyenkor nincs egyszerű dolga a szülőnek, de ezeket a hangulati problémákat nagyon jól lehet pozitívan befolyásolni – a megfelelő tisztaságú (doTERRA) illóolajokkal. A virág vagy citrus illatok rendkívül jó szolgálatot tehetnek mind nekünk, mind a gyermeknek. A fókuszálás, a tanulás segítésénél is jónéhány fűszer illat jöhet szóba.

A nagykamaszkor nemcsak a gyermek, hanem a szülők számára is nehéz időszak. Ebben a korban a gombás fertőzések, a nem megfelelő táplálékkal bevitt méreganyagok, szexuális úton terjedő betegségek, önértékelési zavarok, depresszió okozhat toxin-felhalmozódást, tüneteket, melyek megfelelő Joalis méregtelenítéssel elkerülhetők, felszámolhatók. Egy kis odafigyeléssel, az egyensúlyt megteremtő – orthomolekuláris tápanyagok bevitelével, a kiegyensúlyozott érzelmi állapot és a hatékony stresszkezelés segítségével, boldog szülő-gyermek kapcsolatot teremthetünk. Ehhez honlapunkon sok segítséget talál!

 

Szodoray Andrea

 

 

Shopping Cart

Vásároljon 25 000 Forint felett és ajándékba kap egy csomag probiotikumot, mely 4 féle algát tartalmaz!

Scroll to Top