Csernobil és Fukusima

“Csernobil” óta eltelt több mint 30 év, azóta tudjuk, hogy az elszabadult radioaktivitással vigyázni kell.
Az ukrán atomkatasztrófa korai és késői következményei értékelhetőek már.

A National Cancer Institute (Nemzeti Rákkutató Intézet – USA) tanulmányban tette közzé, hogy jelentősen emelkedett a pajzsmirigyrák kockázata mindazokban, akik akkor, pár héten belül, szennyezett tejterméket fogyasztottak. 12 500 olyan embert vizsgáltak, akik 18 év alattiak voltak az 1986-ban bekövetkezett katasztrófa idején, és közel eső tartományban éltek. A pajzsmirigy sugárfertőzöttségét először két hónappal a baleset után vizsgálták. A legmagasabb sugárfertőzésnek kitettek között volt – a későbbiekben – a legnagyobb a pajzsmirigyrák kialakulásának kockázata. A kutatásban résztvevők 65%-ánál jelentkezett ez a fajta daganatos megbetegedés a kutatás 10 éve alatt.

Nem szükséges azonban olyan messzire mennünk! A magyar endokrinológusok számára is ismert tény, hogy hazánkban is nőtt azóta a pajzsmirigy betegségek száma. Magyarországot is elérte Csernobil „szele”, felhőzete.

Stúdiónkban történt műszeres mérések alkalmával számos esetben találtuk meg a Csernobil eredetű terheltséget, és ajánlottunk tisztítást az erre kifejlesztett készítményekkel. A tapasztalatok szerint, a daganatok mellett hatással lehet pl. hormonális problémák, autoimmun kórképek, és visszatérő gombás fertőzések kialakulásának hátterében.

Mit tudunk a fukusimai atomkatasztrófáról?

A kikerülő radioaktív anyagok többfélék, és többféle betegséget okozhatnak. A jód 131-es izotópja a pajzsmirigy rosszindulatú elfajulását idézheti elő, a stroncium 90 a csontokba kerül, rosszindulatú daganatos betegségeket,,vérképzőszervi betegségeket okozhat. A cézium 137-es izotópja az egész szervezetben lerakódhat, de leginkább az izomszövetben koncentrálódik. A plutónium is erősen toxikus, ha belélegezzük, tüdőrák alakulhat ki.

A részecskék felezési idejétől függ a kockázat mértéke.

A jód 131 felezési ideje 8 nap, ami azt jelenti, hogy körülbelül 3 hónap múlva csaknem minden radioaktív jód eltűnik. A stronciumé 29 év! Tehát lényeges különbségek vannak az egyes radioaktív anyagok között.

Mit tehetünk?

Tisztítsuk meg pajzsmirigyünket az esetlegesen bekerült radioaktív jódtól, illetve csökkentsük az ártalmas sugárhatást homeopátiás elven működő Joalis készítményekkel, melyek lehetőséget adnak a megelőzésre!

Forrás: The New York Times

Dr. Munkácsi Katalin
Egészségnevelő Stúdió

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Shopping Cart

Vásároljon 25 000 Forint felett és ajándékba kap egy csomag probiotikumot, mely 4 féle algát tartalmaz!

Scroll to Top