Elsimuló lélekhullámok: ylang-ylang

Az ylang-ylang tudományos neve Cananga Odorata, és leggyakrabban Ázsia esőerdeiben található, például Jáván, a Fülöp-szigeteken és Szumátrán.

Az ylang-ylang olaj nagyon jó hatással van az agyi funkciókra. Megerősíti az idegrendszert, tovább csökkenti a stresszt és nyugtatja az idegeket, így nem alakulnak ki idegrendszeri problémák. Az ylang-ylang olaj köztudottan antidepresszáns hatású. Az olaj felveszi a harcot a depresszióval, mivel jó hatással van testre és lélekre egyaránt. Sikeresen megszabadít a szorongástól és a krónikus stressztől, valamint csökkenti a félelmet, sokkot és pánikot is. Kiválóan kezelhető vele az idegösszeomlás vagy az akut depresszió, ami sokk, baleset vagy párkapcsolati gondok miatt alakul ki.

Az ylang-ylang az egyik leghatásosabb olaj a depresszióra és a vérnyomás csökkentésére. A vérnyomást csökkentő gyógyszereknek számos mellékhatása lehet, az ylang-ylang olaj azonban könnyű és okos megoldást jelenthet, mivel nincsenek mellékhatásai és természetes eredetű. Kísérletek bizonyítják, hogy az ylang-ylang olaj belégzése jelentősen csökkentette a szisztolés és a diasztolés vérnyomást és a pulzusszámot is, jelezve, hogy inhalációja csökkentette az autonóm idegrendszeri izgalmat. Emellett a hasonló tanulmány született, amely az éberség és a figyelmesség szempontjából értékelte az ylang-ylang belégzésének az egyének viselkedési szintjére gyakorolt ​​hatását. A tanulmány kimutatta, hogy a vizsgálati alanyok figyelmesebbnek és éberebbnek érezték magukat az olaj belélegzése után.

Horváth Norbert gastro coach

Shopping Cart

Vásároljon 25 000 Forint felett és ajándékba kap egy csomag probiotikumot, mely 4 féle algát tartalmaz!

Scroll to Top