Fémek és gombák

Környezetünk részei a nehézfémek. Szervezetünk helyes működéséhez szükség van az alapvető fémek jelenlétére. Ezek közé tartozik  a : nátrium (Na), kálium (K), kálcium (Ca), magnézium (Mg), vas (Fe), króm (Cr), réz (Cu), mangán (Mg), szelén (Se) és a Cink (Zn)

Vannak azonban toxikus fémek , melyek függetlenül a mennyiségtől mérgezőek az emberre. A nemkívánatos fémek jelenléte a szervezetben azért jelentős probléma, mert vezetik az elektromos áramot. A szövetekbe kerülve alapvetően megváltoztatják annak elektrokémiai tulajdonságait, és immunológiai, hormonális és idegrendszeri zavarokat okoznak. Az emberi szervezetben más anyagokkal lépnek érintkezésbe. Így sokkal veszélyesebb vegyületeket alkotnak, amelyek aztán a metabolikus folyamatok részeivé válnak és beépülnek a szervezetbe.

A legfontosabb mérgező fémek közé tartozik az ólom (Pb),mely képes beépülni a Kálcium helyett a csontokba. A higany bekerül az idegrendszerbe, az agyba, a bőr alatti zsírszövetekbe. A kadmium, elsősorban a veséket és a csontokat terheli, de férfiaknál a prosztata és a herék is gyakran terheltek.

A cigarettafüst jelentős mennyiségű kadmiumot tartalmaz! Mind a kadmium, mind a vegyületei rákkeltőek.

A nehézfémektől általában a méregtelenítés első szakaszában szabadítjuk meg a szervezetet.

A szervezetből való eltávolítására a Joalis MINDREN + Joalis ANTIMETAL készítmények kombinációit ajánljuk, figyelembe véve, hogy hosszabb időre van szükség a teljes kitisztításra.

Dr. Thomas Rau és dr. Friedrich Klinghardt vizsgálatai az utóbbi években kimutatták, hogy a nehézfém terheltség következménye a gombák elszaporodása a szervezetben.

A nehézfém vagy gomba terheltség tünetei megegyeznek. Ezek első jelei lehetnek a fáradtság, bágyadtság, kedvetlenség.  A gyulladásokra való hajlam, az emésztési problémák, koncentrációs zavarok, szédülés , fejfájás , idegfájdalmak , látási zavarok,  izzadás , szívritmuszavar , alvászavarok , depresszió , hangulatzavarok , hasgörcsök mind jellemző tünetek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA