Könyvajánló – Öngyógyító kutyák c. könyv – Caroline Ingraham

Caroline Ingraham az állatok öngyógyításával foglalkozó, világszerte ismert szakember. Több tudományos folyóiratban és magazinban jelentek meg cikkei, valamint számos könyvet publikált a témával kapcsolatban. Forgatott és interjúkat készített vele a BBC több tévé és rádiócsatornája, a National Geographic és a Hay Festival of Literature and Arts dokumentumfilm stúdió is.

Legyen szó menhelyről érkezett kutyákról, vagy az otthoni szerető környezetben élő kutyusokról is, viselkedési problémái számos állatnak lehetnek. Ez a könyv hozzásegítheti a gazdikat és a szakembereket is ahhoz, hogy hatékonyan támogathassák kedvenceiket abban, hogy természetes eszközökkel ismerhessék fel az adott problémákat, és hidalhassák át az állat és gazdája vagy gondozója között fennálló kommunikációs nehézségeket.

A könyvben leírt zoofarmakognózia rendszert a könyv szerzője Caroline Ingraham dolgozta ki, amely azt szemlélteti, hogy az állatok „aktív” és semmiképpen nem „passzív” élőlények. Ez azt jelenti, hogy képesek döntések meghozatalára. Ha pedig lehetőséget is kapnak rá, öngyógyításra való erős vágyukat a gyakorlatban is megmutatják.
Ha jól megfigyeljük, akkor kutyánk pontosan megmutatja, hogy milyen orvosságra van szüksége, és melyik területen.

A könyvből elsajátíthatjuk azt a tudást, hogy hogyan tudjuk a kutyánk ezt az ősi képességét támogatni. Milyen anyagokat, milyen módszerrel használjunk. Lépésről, lépésre mutatja be a kiválasztás folyamatának menetét. Segít abban, hogy milyen természetes anyagokat (gyógynövény, aromavíz, ásványi anyagok, illóolajok, növényi olajok) tudunk egy-egy esetben felhasználni. 
Az állatok és az ember közös érzékét, a szaglást és annak közös nyelvét kihasználva új és izgalmas kommunikációs szintet érhetünk el kutyánkkal. Természetesen a hagyományos orvoslásnak is megvan a maga szerepe, de miért ne férhetne meg a kettő egymás mellett!

Ajánlás:

Ajánlom e könyvet azoknak a kutyáknak, akiket félreértettek…
Talán eljött az idő, hogy újraértékeljük az állatokkal való kapcsolatunkat és aktív, önmaguk által is döntésképes élőlényekként kezeljük őket.”
Caroline Ingraham

„Csodálatos lehetőség, hogy jobban megismerjük a kutyáinkat, természetes szükségleteiket és ezáltal elmélyítsük kapcsolatunkat kedvenceinkkel. Egy lehetőség, mellyel úgy tudunk segíteni, hogy nem fogunk ártani.”
Fróman Zoltán, tréner, kutyakozmetikus

Shopping Cart
Scroll to Top