Vitaminok és ásványi anyagok hiányának okai

Az emberi testben lévő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek felfedezése óta közismert dolog, hogy ezek rendkívüli anyagok, amelyek az emberi test összes folyamataiban részt vesznek. Fogyasztásukról a vélemények két véglet között mozognak.

Az egyik oldalon az orvosok azt állítják, hogy táplálék – a vitaminok és egyéb elemek elegendő forrása.

A másik oldalon az orthomolekuláris orvostudomány hívei a vitaminok mega adagjait és a többi nélkülözhetetlen anyagok állandó pótlását javasolják.
Például maga Linus Pauling Nobel díjas a vitaminok kutatása területén naponta 20g C vitamint vett be. Egészségesen élt magas életkort.

Vitaminok és nyomelemek hiánya három okból következhet be:
1. a táplálék nem tartalmaz elegendő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot
2. az anyagok a bélben nem megfelelő mennyiségben és arányban szívódnak fel
3. szövetek a kínált vitaminokat és egyéb nyomelemeket nem képesek felhasználni

Az első ok megoldása:
Az emberek nagy része különböző természetes és mesterséges koncentrált készítményeket szed, amelyek feladata a vérben lévő vitaminok és egyéb elemek szintjének emelése. Táplálék hibás összetétele így helyrehozható. Fontos azonban hozzátenni, hogy a elsősorban a természetes készítmények ajánlottak.

Második ok megoldása:
Vitaminok és elemek felszívódása a vékonybél alsó részében és a vastag bélben történik. Gyulladások, disbiózis és enzimatikus zavarok valamint az úgynevezett transfer fehérjék zavarai okozhatják azt, hogy a szervezet a táplálékban kínált vitaminokat és elemeket képtelen felhasználni. Az információs méregtelenítés célja, hogy a bélfalban lévő gócok eltávolításával a felszívódási zavar megszűnjön.

Harmadik ok megoldása:
Nagyobb probléma a szövetek felhasználási képessége a vérben keringő vitaminokat és nyomelemeket illetően. A szervek nem úgy működnek, mint a szivacs – nem szívnak magukba az anyagból bármilyen mennyiséget, csak amennyi kell saját működésükhöz.
Pl. az enzimek, hormonok összeállításához, neuroefektorok képzéséhez stb.
Vitaminok és nyomelemek legnagyobb felhasználója a központi idegrendszer. A szervek felhasználási képességét az úgynevezett fertőzési gócok akadályozzák, melyek behálózzák az egész szervezetet. Ezek olyan nyákos burkok, melyekben a mikroorganizmusok milliói bújnak el az immunrendszer elől.
Az emberi szervezetben található bursák (nyálka tömlők) ,kötőszövetből álló kapszulák gélszerű belsővel, melyek két mozgó szövet között helyezkednek el. Pl. két izom között, csont és ín között stb. Méregtelenítésükkel megelőzhetjük a mozgásrendszer gyulladásait.

Vitaminok, nyomelemek és egyéb anyagok elégtelen felhasználási képessége az idegrendszer működését zavarja. Az ember fáradtnak érzi magát, képtelen gondolkodni és az agyában nehezen szabályozható elektromos kisülések zajlanak. Migrének, epilepszia, hisztériás rohamok, depresszió, szorongásos állapotok, pánik és egyéb központi idegrendszer zavarai lépnek fel.
Az anyagcserét biztosító enzimatikus folyamatok zavartak és megjelennek metabolikus problémák a táplálék egyes elemeinek feldolgozás területén.
Immunrendszer anyagai elveszítik sajátos képességeiket és az ember a fertőzés ellen védtelen marad. A bőr, nyálkahártya, körmök és a haj minősége csökken.
Ez a patologikus jelenség, amely a felnőtt populáció többségénél fordul elő az új Joalis Infovit készítménnyel eltávolítható. A Joalis Infovit visszahozhatja a a szövetek eredeti képességét: a vitaminok és nyomelemek megfelelő szabályozását.

Dr. Josef Jonaš cikke alapján
Szodoray Andrea

Leave a Comment

Shopping Cart
Scroll to Top