Gyógyító illatok

doterra illoolaj

 

A doTERRA egy amerikai cég, mely 100%-os tisztaságú, természetes, terápiás illóolajokat és ezekből készült termékeket állít elő. Elkötelezettségük, hogy megosszák a világgal a legmagasabb minőségű és tisztaságú olajokat, példaértékű. A cég termékei rendelkeznek egyedül a világon CPTG minősítéssel, ami azt jelenti, hogy a jelenleg gyártott esszenciális olajok között a legtisztább, legmegbízhatóbb minőséget képviselik, aminek ellenőrzését független külső laborok végzik.

Szakképzett termelőkön keresztül, saját lepárló berendezésekkel , a megfelelő növényi részekből, - amit a gondosan kiválasztott termőterületekről , a megfelelő környezetben, a megfelelő időben és a megfelelő körülmények között - nyerik ki az illóolajat, így garantálják folyamatosan a kíváló minőséget. Állandó ellenőrzés alatt állnak, mentesek minden káros anyagtól pl. növényvédő szerektől. Garantáltan mentesek a szintetikus vegyületektől és szennyeződésektől, szinvonaluk meghaladja a minőségi normát. ( AFNOR és ISO)

Szimpatikus szlogenjük - "Minden családban legyen egy gyógyító" - arra utal, hogy gyorsan és hatékonyan segíthetünk magunkon és szeretteinken a kiemelkedő minőségű esszenciális olajokkal.

 

Miért ajánljuk a doTERRA esszenciális olajokat?

Mert megtapasztaltuk, hogy gyorsan és hatékonyan segíthetnek a mindennapok hangulati, egészségügyi vagy egyéb problémáin.

Ismerkedjen meg velük! Tekintse meg a magyar nyelven!   KATALÓGUS

 

Mik azok az esszenciális vagy illóolajok?  

Az aromás növények gyökeréből, kérgéből, szárából, leveléből, gyantájából, héjából, magvaiból, hajtásaiból, virágaiból különböző eljárásokkal kivont illékony olajtartalmú kivonat. Bonyolult felépítésüek, a nagy számú alkotóelemeik egyedi módon kapcsolódnak egymáshoz. Ez magyarázza, hogy gyakorlatilag lehetetlen utánozni őket. A terápiás olaj hatásátsemmiképpen nem lehet mesterségesen, szintetikus vegyületekkel előállítani. A színtiszta, higítatlan illóolaj elképesztően tömény, ezért csak néhány csepp szükséges belőle.

 

Hogyan hatnak ránk?

Az illékony növényi kivonatok többféleképpen hatnak. Amikor lélegzetet veszünk a finom illatmolekulák bejutnak az orrjáratunkba, és egyenesen a szaglóideghez áramlanak. A szaglóideg az egyetlen érzékelési útvonal, amely egyenesen az agyba, a limbikus rendszerbe vezet, ahol beindtja az emlékezést, befolyásolja a viselkedést. Az illatok befolyással bírnak a hormonműködésre, az étvágyra, a testhőmérsékletre, az inzulinszintre, a teljes anyagcserére, a feszültségérzetre, a gondolkodásra.

Az illatok megindítják az endorfinok termelődését, ami a jó közérzetet biztosítja. Belégzés alkalmával az illóolaj az orron keresztül a tüdőbe is eljut, ahol oxigénmolekulákhoz kötődve bejut a vérkeringésbe, majd elszállítodik a sejtekhez, szervekhez.

Az illóolajok a bőrön keresztül is képesek hatni. Apró molekulájuk könnyen felszívódik a bőr lyukacsos szerkezetű rétegein, majd a keringéssel eljutnak minden sejthez, ahol közvetlenül képesek kifejteni hatásukat. A doTERRA esszenciális olajait a magas minőségük és tisztaságuk miatt belsőleg is lehet alkalmazni. Természetesen vannak kivételek, pl. a fenyő vagy tujafélék, de ez minden esetben fel van tüntetve a javaslatoknál.

Mire használhatjuk az illóolajokat?

 • bakterérium,-vírus és gombaellenes hatásuk révén kiváló fertőtlenítők
 • gyulladáscsökkentő, fertőzésgátló
 • nyugtató, relaxáló, hangulatemelő hatással bírnak
 • légzőszervekre: hurutoldó, köptető
 • emésztőrendszerre: epehajtó, puffadáscsökkentő, görcsoldó, étvágyszabályzó, gyomorerősítő
 • húgyutakra: vizelethajtó
 • keringésre: vérnyomás szabályzó, értágító, vérzéscsillapító
 • immunerősítő
 • bőrregeneráló
 • hormonális egyensúly kialakításánál is hasznos lehet
doterra (2)

Felhasználásuk szinte határtalan:

 • Tehetjük párologtatóba (diffuzorba)
 • inhalálhatunk vele
 • rakhatjuk pulzuspontokra
 • aromafűrdőt készíthetünk
 • használhatjuk szaunázás közben
 • alkalmazhatjuk borogatás, bedörzsölés vagy masszázs formájában
 • ízesíthetjük vele ételeinket, italainkat
 • fertőtlenítő hatásuk miatt tisztíthatunk is vele

 

Tegye próbára Ön is! Szerezzen tapasztalatot! Meglátja bele fog szeretni! Segédlet a regisztrációhoz!

Belépőcsomagok megtekintése

Ha szeretne többet tudni az illóolajokról, vegyen részt képzéseinken, ami tagoknak INGYENES!

Oldalainkon megfogalmazott állításokat nem ellenőrizte semmilyen hivatalos szerv. Azok a sok-, esetenként több ezer éves tapasztalatokon alapulnak, és gyakran tudományos kutatások is alátámasztják. A doTerra termékei nem tekinthetők hivatalosan diagnosztikai, gyógyító, vagy betegség megelőző készítményeknek.

Forrás: doterra.com; doterraeveryday.eu; Roberta Wilson: Aromaterápia felsőfokon 2000Édesvíz

Shopping Cart

Vásároljon 25 000 Forint felett és ajándékba kap egy csomag probiotikumot, mely 4 féle algát tartalmaz!

Scroll to Top