Az éghajlati stressz és a szervezet szövetei között szoros  összefüggéseket találtak az ókori kínai bölcsek, így ezek tisztítása az adott évszakban rendkívül előnyösnek és hatásosnak bizonyult.

A kínai gyógyászat az öt fő szerv mellé bizonyos évszakot állít. A májnak a tavaszt, a szívnek a nyarat, a lépnek a késő nyarat, a tüdőnek az őszt, a vesének a telet ítéli.

Az egyes évszakokban bizonyos légköri hatások jobban érvényesülnek, melyek konkrét stresszt okoznak a főszervek valamelyikében. Tavasszal általában változó az időjárás, hideg-meleg, tavaszi futó esők. Előkészül a természet a bimbózásra, rügyekre. A szervezetben a máj hasonlít ezekre az éghajlati változásokra.

A nyárra inkább a meleg a jellemző, ami a szívet és az agyat terheli. A nyár vége, amikor a természetben minden érik, a léphez kapcsolódik. Ősszel inkább száraz az idő, ami a tüdőnek okoz stresszt. A tél a vesének és a hozzá kapcsolódó szerveknek okoz nehézséget. Dr. Josef Jonaš módszere lehetőséget teremt arra, hogy az évszakokhoz illeszkedve méregtelenítsünk.

Ez elsősorban azoknak ajánlott, akik a specifikus, személyre szabott méregtelenítő kúrákat már végrehajtották, megszabadultak egészségügyi panaszaik nagy részétől, és megelőzésképpen egész évben szeretnének méregteleníteni, hogy elkerüljék a civilizációs betegségeket.

Bármikor becsatlakozhat az egészéves méregtelenítési folyamat – éppen aktuális évszak szerinti – időszakába, de legideálisabb, ha az immunrendszer tisztításával kezd.

IM – az immunrendszer méregtelenítése
LYM – a nyirokrendszer méregtelenítése
Stresszon – mentális területen jelentkező stresz-következmények eltávolítására
CRA – a központi idegrendszer méregtelenítése

Ezután folytathatjuk a hónapok szerinti tisztítást.

Kérjen tanácsot tőlünk, milyen konkrét készítményeket, milyen évszakban alkalmazzon!

Shopping Cart
Scroll to Top