Fekete berkenye

Az aronia, más néven a csodálatos fekete berkenye sok antioxidáns készítmény alapja. A mély lila, erős színezékű kis bogyók jelentős mennyiségű C- és P-vitamint, további vitaminokat, pektint, szerves savakat, mikroelemeket, cukrot, csersavat tartalmaznak.

Eredetileg Észak-Amerikából származik, de ma már a világ számos pontján termesztik. Európában is több mint 100 éve ismert és sok helyen termesztett, tisztelt növény. A “hegyek gyümölcsének” is nevezik, mivel jól bírja a fagyos, magas fekvésű vidéket. A fekete berkenye egyik legnagyobb termesztője és feldolgozója napjainkban Németország. Az elmúlt években élelmiszer-szinezékként is felfedezték, ezért egyre jobban előtérbe került a termesztése.

Gyógyító hatása
Számos gyógyszernek és gyógyhatású készítménynek képezi alapját
Kiemelten magas az antocianin- és flavonoid-tartalma, továbbá a kalcium, jód, vas, bór és mangán tartalma is
Magas antioxidáns-tartalma miatt jelentős a szabadgyökfogó hatása van. Idegrendszeri problémák esetén is hatékony, gátolja az öregedési folyamatokat
Kiváló méregtelenítő hatású, koleszterin-csökkentő, bélműködés-javító
Gyomorhurut, vérzékenység, vérszegénység, vérnyomás-problémák, immunrendszeri betegségek,  máj- és epebántalmak, gyomorgyulladás, allergia, bőrbetegségek és káros sugárzások okozta hatások ellen is jótékonyan hatnak.

A Biomedics Vida Vitalis termékének alapját képezi ez a csodálatos gyümölcs.

Leave a Comment

Shopping Cart
Scroll to Top